Vi söker Trafikchef / Teamleader

Billafrakt har en fortsatt väldigt stark tillväxt och vi rekryterar nu en ny tjänst i form av Trafikchef / Teamleader

 

Om tjänsten:

Vi erbjuder en intressant och spännande anställning där du kommer ha en viktig nyckelroll för att stärka vår position och skapa förutsättningar för fortsatt hög tillväxt.

– Som Trafikchef / Teamleader hos Billafrakt leder du vår trafik och med vårt transportledningsteam ser du till att klassikerna “många bollar i luften” och “spindeln i nätet” blir till verklighet och bildar en gemensam riktning framåt, uppåt”.

I det dagliga arbetet är du den drivande motorn i teamet där du tar täten i det dagliga planeringsarbetet. Du sätter samband och hittar synergier i vår trafikledning. Du intar helikopterperspektiv där du sammanlänkar och leder flödet mellan export, import samt inrikes trafik. Du samverkar ständigt med vår säljare / kam med försäljning och prissättning.

Du har resultatansvar och kommer ingå i ledningsgrupp där målsättning, målstyrning och uppföljning är i fokus.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Ansvar, ledning och utveckling av transportplanering, ordermottagning, uppföljning

• Ansvar, ledning och utveckling av försäljning, prisberäkning, offert

• Ansvar, ledning och utveckling av inköp av åkeri och underleverantörstjänster

• Kundbearbetning och affärsutveckling tillsammans med säljare / kam

• Strategi och marknadsutveckling tillsammans med VD

• Administrativa arbetsuppgifter

 

Din profil:

Vi söker dig som har förmåga att hålla högt tempo utan att tumma på kvalitén i detaljerna. Du är en god kommunikatör och suverän på att uttrycka dig i både i tal och skrift. Som person är du är visionär, proaktiv och lösningsorienterad. 

Du är en naturlig ledare, trygg i dig själv och din yrkesroll. Du vågar ta initiativ även i tuffa och utsatta situationer. 

Du har förmåga att utmana dig själv och dina kollegor på ett positivt och prestigefullt sätt. Du är målinriktad och resultatdriven.

Vi tänker oss att du har skapat dig en passande bakgrund genom arbete som Trafikchef / Teamleader i ett transportföretag och vill nu hitta nya utmaningar och fortsätta att utvecklas i ett snabbt växande företag. Alternativt så jobbar du idag som transportledare / speditör och är redo att ta nästa kliv framåt och axla ett utökat totalansvar.

Du har givetvis vana av att arbeta i olika typer av IT-system och har lätt för att ta till dig nya tekniska lösningar. Du har även förmåga att se behov och hitta lösningar med nya system/metoder.

Goda språkkunskaper utöver svenska och engelska är mycket meriterande.

 

Om Billafrakt:

Billafrakt utför och förmedlar förstklassiga transport- och logistiktjänster i Sverige, Europa och världen.

Vi utför maskin-, projekt- och specialtransporter såväl som speditionstjänster med forwarding och crosstrade. Vi utvecklar även skräddarsydda helhetslösningar för logistik i form av kontrolltorn, chartertrafik och lagring.

Vi är ett familjeföretag, grundat 2007 av far och son Kenneth och Andreas Lönnquist. Idag är vi 11 medarbetare där vi är måna om att bibehålla den familjära känslan där alla är inkluderade och strävar efter samma gemensamma mål. 

Vi har en stadigt stark tillväxt och kommer 2022 omsätta +70 MSEK.

 

Arbetsort:

Placeringsort är Växjö.

 

Tillträde: 

Snarast eller enligt överenskommelse.

 

Arbetstid:

Heltid

 

Sista ansökningsdatum:

Intervjuer sker löpande och vi vill ha din ansökan senast den 2/9 2022.

 

Ansökan: 

Välkommen att mejla din ansökan och CV till jobb@billafrakt.se märk ansökan med “Trafikchef”.

Har du frågor får du gärna maila till andreas@billafrakt.se eller slå en signal på 0470-339901