Gods på 20 ton: Jakten på täckt trailer ledde till Billafrakt

Välkända skogsmaskinstillverkaren Gremo har ett långt samarbete med Billafrakt. Tillförlitliga, enkla och snabba, lyder omdömet.

För alla med ett hum om skogsmaskiner är tillverkaren Gremo välkända. Den gröna färgen på deras skotare och skördare är synonym med kvalitetsprodukter.

Från början är Gremo ett danskt företag, som på 80-talet flyttade hela tillverkningen till Ätran i Halland. Runt år 2010 var Gremos exportchef Roger Edström ute efter en tillförlitlig logistikpartner som hade täckta trailers som standard.

– Jag hörde talas om Billafrakt och vi klickade direkt. Vi har haft ett ytterst bra samarbete och jag känner att de varit hundra procent tillförlitliga. De svarar snabbt på nya förfrågningar och är enkla att ha att göra med, säger Roger Edström.

Vad kostar maskintransport? 

 

Smidiga projekt

Framförallt har Gremo haft hjälp med att frakta nyproducerade maskiner från Halland till olika köpare runt om i Europa. Då har det handlat om åttahjuliga skotare och skördare som väger upp till tjugo ton. Maskinerna kan vara upp till fyra meter höga vilket kräver en lågt gående trailer.

– Billafrakt sköter hela processen med transporten. Det är smidigt, säger Roger Edström.

Förutom att köra maskiner från Sverige till länder i Europa har Billafrakt även hjälpt Gremo med att sy ihop transporter mellan länder i Europa, exempelvis när en kund i Tyskland sålt en maskin som ska transporteras till köparen i Polen, det som i speditionsvärlden kallas för crosstrade.

Spedition och crosstrade

 

Gremo blir Eco Log

Gremo håller under år 2020 på att fusioneras med Eco Log, det under Eco Logs varumärke. Det innebär att de gröna skogsmaskinerna framöver kommer att vara gula. Tillverkningen i Ätran är avvecklad och sker numera från Söderhamn i Hälsingland.

– Det är naturlig förändring i vår bransch. Det behövs större volymer för bra lönsamhet. Eco Loc kommer att bli en heltäckande skogsmaskinsleverantör, säger Roger Edström.

Billafrakt har även ett mångårigt samarbete med Eco Log.

Läs mer om maskintransport

 

Fakta: Gremo

Kända för: Tillverkar skogsmaskiner, varit marknadsledande med sina lätta gallringsskotare

Aktuella med: Under 2020 fusioneras Gremo med skogsmaskinstillverkaren Eco Log under namnet Eco Log, tillverkning flyttar från Ätran i Halland till Söderhamn i Hälsingland

Samarbetet med Billafrakt: Har pågått sedan år 2011 med omkring 20 specialtransporter varje år till olika länder i Europa, Billafrakt samarbetar även med Eco Log

 

Fler kundcase