Från södra Frankrike till Skåne utan en skråma

När Grävmaskinsspecialisten GMS ska ha ett pålitligt företag som fraktar deras värdefulla maskiner från södra Europa till Höganäs faller valet på Billafrakt.

– De levererar det som är överenskommet, säger Anders Thoresson som är ägare till Grävmaskinsspecialisten.

Grävmaskinsspecialisten är svensk agent för den franska gräv- och lastmaskinstillverkaren Mecalac. Maskinerna som utrustas i Sverige och levereras till de svenska kunderna kommer ursprungligen från Mecalacs anläggningar i Tyskland och södra Frankrike.

– Det är inte helt lätt att hitta en bra leverantör när det gäller att frakta hit. Det är en lång sträcka och godset ska levereras utan skador. Billafrakt är rädda om maskinerna, har bra prisbild och levererar i tid. De står för sitt ord, säger Anders Thoresson.

Vad kostar specialtransport? 

 

Skrymmande gods

Grävmaskinsspecialisten framhåller att allting körs med specialtrailers och att godset är skrymmande. En maskin, som kan vara drygt tre meter hög, kan ta en hel trailer i anspråk. För Anders Thoresson är det ett plus om transporten går snabbt.

– När jag frågar hur snabbt de kan hämta en ny maskin i Frankrike får jag ofta svar på några timmar. Sedan går det fort, ofta är maskinen framme hos oss på en vecka.

Läs mer om specialtransporter

 

Fakta om Grävmaskinsspecialisten GMS

Kända för: Svensk agent för entreprenadmaskiner från den franska tillverkaren Mecalac

Finns i: Höganäs i Skåne

Samarbetet med Billafrakt: Har pågått i fyra år och gäller framförallt maskiner som transporteras från Frankrike och Tyskland till Sverige.

Fler kundcase